ATLAS PLUS balti, 25 kg, C2TES1, plytelių klijai 2–10 mm - Prestėja

KLIJAI PLYTELĖMS

Informacija

Gamintojai

Perkamiausios

  • Niko kaminų sistemos

Sumažinta kaina!

-12%

ATLAS PLUS balti

Tik internetu

ATLAS PLUS balti, 25 kg, C2TES1, plytelių klijai 2–10 mm

880008

Nauja prekė

ATLAS

ATLAS PLUS balti, 25 kg, plytelių klijai 

Plytelių klijai rekomenduojami natūralaus ir dirbtinio akmens, pvz., marmuro, plytelėms kloti pastatų viduje ir lauke. Patariama naudoti dangoms, kurios naudojamos ypač sunkiomis sąlygomis: OSB ir gipskartonio plokštėms, senoms plytelėms, terasoms, fasadams ir šildymo sistemoms. Idealiai tinka stiklo mozaikai ir židiniams.

Smulkiau

20,15 € su PVM

22,90 € su PVM

0,81 € už kg

25 kg

Charakteristikos

Prekės tiekimo terminas2-7 d.d.
Svoris, kg/vnt.25
Išeiga1,5 kg/1 m2/1 mm
GamyklaAtlas
Kilmės šalisLenkija
TipasKlijai

Apie prekę

ATLAS PLUS BALTI - balti modeliuojamieji klijai S1 – C2TE tipo

Pagrindasnešildomoms grindims, sienoms, šildomoms grindims
Grupėišorės darbams, vidaus darbams
Technologijaakmens masės, keraminėms grindų, keraminėms sienų, kitoms, klinkeriui
Aprašymai
Plytelių klijai rekomenduojami natūralaus ir dirbtinio akmens, pvz., marmuro, plytelėms kloti pastatų viduje ir lauke. Patariama naudoti dangoms, kurios naudojamos ypač sunkiomis sąlygomis: OSB ir gipskartonio plokštėms, senoms plytelėms, terasoms, fasadams ir šildymo sistemoms. Idealiai tinka stiklo mozaikai ir židiniams. Skirti klijuoti mažo, vidutinio ir didelio formato, didelės įgerties akmens, keraminėms, cementinėms ir pan. plytelėms.
Pagrindinės savybės
● saugo nuo spalvos pakitimų ● sudėtyje yra baltojo cemento ● ypač elastingi ● plyteles galima klijuoti nuo viršaus ● ilgesnis atvirasis laikas
Pagrindiniai parametrai
● atsparumas deformacijai S1 ● sąnaudos: 1,5 kg/1 m2/1 mm ● sluoksnio storis: 2–10 mm ● aukštas sukibimas ≥ 1 N/mm2
Paskirtis
Skirti didelės įgerties natūralaus ir dirbtinio akmens plytelių dangoms, pvz., marmurui.
Klijų sudėtyje yra baltojo cemento – nekeičia spalvos, kaip tai gali atsitikti pilkojo cemento atveju.
Idealiai tinka klijuoti stiklo mozaikai ir stiklo blokeliams – kadangi pasižymi stipriu sukibimu ir sudėtyje yra baltojo cemento.
Rekomenduojami klijuoti dangoms, naudojamoms sudėtingomis sąlygomis – dėl nestandartinio pagrindo ar neigiamo aplinkos veiksnių poveikio.
Idealiai tinka deformacijų veikiamoms dangoms – didelis elastingumas puikiai kompensuoja įtempimus:
šiluminius – balkonų, terasų, fasadų, židinių, šildomų grindų ir sienų,
mechaninius – medinių perdangų, gipskartonio plokščių, gipsinių-šilkoplaušo/cementinių plokščių, WODER E, WODER W ar WODER DUO tipo elastingos hidroizoliacijos.
Leidžia tvirtinti plyteles ant sudėtingų paviršių – pvz., OSB plokščių, mozaikinio betono, „plyteles ant plytelių“, taip pat ant stipriai prigludusių dažų sluoksnių (pvz., aliejinių dažų), bitumo (vietoje parketo), klijų (vietoje PVC plytelių) ir pan.

Pagrindo rūšis – anksčiau minėti sudėtingi ar deformuojami pagrindai, tinkuotos ir netinkuotos blokelių, tuščiavidurių plytų, plytų sienos, cementinės ir anhidritinės grindys.
Klijuojamų plytelių rūšis – mažo, vidutinio ir didelio formato; didelės įgerties; anksčiau išvardytos ir kitos įsigeriančios keraminės, cementinės plytelės ir pan.
Savybės
Ypač elastingi – atsparumas deformacijai S1 – leistinas sustingusių klijų išlinkimas nuo 2,5 iki 5 mm.
Dvigubas klijuojamojo sluoksnio storis – nuo 2 iki 10 mm – leidžia plyteles klijuoti ant paviršių su nedideliais nelygumais.
Geresnis sukibimas – faktinis sukibimas su betoniniu pagrindu norminėmis sąlygomis yra 2,0 N/mm2 (mažiausias reikalaujamas sukibimas pagal standartą yra 1 N/mm2).
Mažesnis slysmas leidžia plyteles klijuoti „nuo viršaus“ – atitinkanti rekomendacijas, optimaliai parinkta konsistencija ir sluoksnio storis neleidžia klijams tekėti, todėl darbą galima pradėti nuo sienos viršaus ir išvengti pjaustomų plytelių klijavimo matomose vietose.
Ilgesnė tinkamumo trukmė leidžia plyteles pridėti prie klijų net po 30 minučių, kai klijai užtepami ant pagrindo – vienu kartu klijus galima tepti ant didesnio paviršiaus.
PANAUDOJIMO BŪDAS
Plytelių klijavimas
Pagrindo paruošimas
Pagrindas turi būti:
• stabilus – pakankamai standus ir atitinkamai ilgai brandintas. Brandinimo trukmė yra:
  naujo tinko ir cementinių besiūlių grindų (klojamų iš paruoštų ATLAS skiedinių) ne mažiau   nei 1 savaitė kiekvienam storio cm, anhidritinių besiūlių grindų – ne mažiau nei 2–3 savaitės,   betoninių pagrindų ne mažiau nei 28 dienos,
• sausas – be balų,
• lygus – didžiausias klijų sluoksnio storis 10 mm,
• nuvalytas – būtina pašalinti sluoksnius, galinčius susilpninti klijų lipnumą, ypač dulkes,     nešvarumus, kalkes, alyvą, tepalus, vašką, aliejinių ir emulsinių dažų likučius; dumbliais, grybeliais ir pan.   padengtą pagrindą būtina nuvalyti ATLAS MYKOS preparatu,
• gruntuotas vienu iš ATLAS preparatų:
-          UNI-GRUNT arba UNI-GRUNT PLUS – jeigu pagrindo įgertis yra per didelė.
-          GRUNTO-PLAST – kai pagrindo įgertis yra maža ar jį dengia sukibimą mažinantys
             sluoksniai.
Klijų paruošimas
Maišo turinį suberti į indą su reikiamu vandens kiekiu (proporcijos pateikiamos Techninių duomenų lape) ir maišyti gręžtuvu su maišikliu, kol gaunama vientisa konsistencija. Išmaišytus klijus palikti 5 minutes ir pakartotinai išmaišyti. Taip paruoštus klijus būtina sunaudoti maždaug per 4 valandas.
Klijų tepimas
Klijai tepami ant pagrindo glotnia plienine glaistykle, paskiau tolygiai paskirstomi ir profiliuojami (jeigu įmanoma – viena kryptimi) dantyta glaistykle.
Plytelių klijavimas
Ištepti klijai savo savybes išsaugo maždaug 30 minučių (atsižvelgiant į pagrindo ir aplinkos parametrus). Per tą laiką pridėti plytelę ir gerai prispausti (prispaustos plytelės sąlyčio su klijais paviršius turėtų būti tolygus ir kiek įmanoma didesnis – ne mažiau nei 2/3 plytelės paviršiaus). Jeigu plytelės klojamos ant grindų ar lauke, rekomenduojama, kad klijai dengtų visą plytelės paviršių.
Plytelių padėties koregavimas
Plytelių padėtį galima švelniai koreguoti maždaug 10 minučių, kai ji buvo prispausta.
Siūlių užpildymas ir dangos naudojimas
Siūles užpildyti galima pradėti, kai klijai sustingsta, bet ne anksčiau nei po 24 valandų, kai priklijuojamos plytelės. Skiedinio eksploatacinis atsparumas pasiekiamas po 3 dienų.
SUNAUDOJIMAS

Vidutinės sąnaudos: apie 1,5 kg sausojo mišinio / 1 m2 / 1 mm klijų storio – Kai visiškai užpildoma erdvė po plytelėmis. Priklauso nuo pagrindo ir plytelės apačios lygumo.

Plytelės dydis
Mentės
dantukų dydis
(mm)
Klijuojamojo
sluoksnio storis
(mm)
Klijais
padengus
2/3 plytelės
(kg/m2)
Visiškai
padengus
plytelę
(kg/m2)
mozaika iki 2 × 2 cm
4,0
2,0
2,0
3,0
mažo formato iki
10 × 10 cm
4 ,0–6,0
3,0
3,0
4,5
vidutinio formato
iki 30 × 30 cm
6,0–8,0
4,0
4,0
6,0
6,0–8,0
5,0
5,0
7,5
didelio formato
nuo 30 x 30 cm
≥ 10,0
10,0
10,0
15,0

Užduokite klausimą

Registracija nereikalinga

Jeigu neraodote tinkamo atsakymo, užduokite klausimą užpildę formą žemiau.

(nebūtina pildyti)
*(Privalo, kad būtumėte informuoti apie atsakymą)
Path: > > > ATLAS PLUS balti, 25 kg, C2TES1, plytelių klijai 2–10 mm

Atsisiųsti

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: