POSTAR 20, 25 kg, cementinis skiedinys, greitai stingstantis (10-80 mm), Atlas - Prestėja

GRINDŲ LYGINIMO MIŠINIAI

Informacija

Gamintojai

Perkamiausios

  • Niko kaminų sistemos

Sumažinta kaina!

-12%

POSTAR 20, 25 kg, cementinis skiedinys, greitai stingstantis (10-80 mm), Atlas

Tik internetu

POSTAR 20, 25 kg, cementinis skiedinys, greitai stingstantis (10-80 mm), Atlas

890006

Nauja prekė

ATLAS

POSTAR 20, 25 kg, cementinis skiedinys, greitai stingstantis (10-80 mm), Atlas

Greitai džiūstančios cementinės juodgrindės

Smulkiau

5,90 € su PVM

6,70 € su PVM

0,24 € už kg

25 kg

Charakteristikos

Prekės tiekimo terminas2-7 d.d.
Svoris, kg/vnt.25
IšeigaVidutiniškai sunaudojama 20 kg skiedinio 1 m2 ir kiekvieniems 10 mm sluoksnio storio.
GamyklaAtlas
Kilmės šalisLenkija
TipasStatybiniai mišiniai ir klijai

Apie prekę

ATLAS POSTAR 20 - Greitai džiūstančios cementinės juodgrindės (10-80 mm)

Naudojamas keraminės ir akmens plytelės, PVC ir kiliminės dangos, plokštės – rekomenduojama įvairių rūšių vidutinės ir didelės apkrovos paviršiams.

Pagrindinės sąvybės

cementinė, vaikščioti galima po 24 val., ribotas linijinis susitraukimas, greitai džiūstančios – kitus darbus galima tęsti po 5 dienų, tinka vietose, kuriose nuolatos kaupiasi drėgmė,

Pagrindiniai parametrai

- sąnaudos: 20kg/1 m2/1 cm storio - labai stiprus atsparumas gniuždymui: min. 20 N/mm2 - sluoksnio storis: 10 – 80 mm

PASKIRTIS

Išlygina pagrindus nuo 10mm iki 80 mm – priklausomai nuo numatytos konstrukcinės

struktūros, kai pagrindo nelygumų yra tik vietomis ar kai visas padarytas su nuolydžiu.

Sudaro pagrindo sluoksnį – rekomenduojama įvairių rūšių vidutinės ir didelės apkrovos

paviršiams.

Tinka įleisti grindų šildymo sistemoms – nereikia naudoti papildomų elastingų priedų, gerai praleidžia šilumą.

Leidžia daryti nuolydžius.

 Apdailos sluoksnių rūšis – keraminės ir akmens plytelės, PVC ir kiliminės dangos, plokštės.

Galimų sistemų rūšis:

• sujungtas su pagrindu – 10–80 mm storio – geros kokybės betonas, cementinės ar anhidritinės besiūlės grindys (su grindų šildymu arba be jo).

• ant skiriamojo sluoksnio – 35–30 mm storio – pagrindas yra blogos kokybės, neužtikrina tinkamo sukibimo – dulkantis, sutrūkinėjęs, užterštas aliejais, suteptas, stipriai įsigeriantis; skiriamasis sluoksnis gali būti, pvz., 0,2 mm storio PE plėvelė.

• plaukiojantis – 40–80 mm storio – liejamas ant šilumos ar garso izoliacijos: ne mažiau nei EPS 100-038 klasės polistirolo plokščių, mineralinės vatos kietintųgrindų plokščių ir pan.

• šildomasis – liejinių virš šildymo sluoksnio aukštis turėtų būti bent 35 mm.

SAVYBĖS

Greitai džiūstantis – likutinės drėgmės kiekis, kai pagrindo storis apie 4 cm, po 2 dienų, kaip paklojama, yra mažiau nei 3% CM (mišinys turi būti paruoštas, proporcijos vanduo/sausas mišinys 1,75 l/25 kg).

Tankiai plastiškas: skiedinio darbinė konsistencija leidžia lengvai išlieti ir paskirstyti masę bei gauti horizontalų paviršių.

Atsparumas gniuždymui: ≥ 20 N/mm².

Atsparumas lenkimui: ≥ 4N/mm².

Labai mažas linijinis susitraukimas – sumažina pagrindo linijinius pokyčius džiūstant  (apie 0,6 mm/m), riboja jo galimybę sutrūkinėti ir atšokti silpniems pagrindams (silpno sukibimo).

Juodgrindžių liejimas

Pagrindo paruošimas

Pagrindas turi būti stabilus ir atitinkamai tvirtas, o jo paruošimo būdą lemia grindų konstrukcinė struktūra. Bendrieji reikalavimai pagrindams:

• cementinės besiūlės grindys (daugiau nei 28 dienų, drėgmė ≤ 3%),

• betonas (daugiau nei 3 mėnesių, drėgmė ≤ 3%),

• anhidritiniai pagrindai (drėgmė ≤ 1,5%) – šlifuoti mechaniškai ir nuvalytos dulkės.

Su pagrindu sujungtos juodgrindės. Nuo pagrindo būtina pašalinti sluoksnius ir elementus, galinčius susilpninti sukibimą, ypač dulkes, kalkes, aliejus, riebalus, bitumo medžiagas, dažus, silpnus ir atsilupančius senų liejinių sluoksnius. Paviršinius pagrindo įtrūkius paplatinti ir nuvalyti dulkes. Prieš pat liejant atitinkamą skiedinio sluoksnį pagrindą būtina kiekvieną kartą suvilgyti vandeniu ir pakloti ant jo kontaktinį sluoksnį.

Juodgrindės ant skiriamojo sluoksnio. Skiriamosios medžiagos, pvz., PE plėvelė, sluoksnis turi būti paklotas sandariai, nesusiraukšlėjęs ir užlenktas ant sienų (ant kompensacinių juostelių) bent iki juodgrindžių aukščio.

Plūdrosios juodgrindės. Izoliacijos plokštes būtina pakloti sandariai, ant lygaus pagrindo, kraštus pastumti. Ant plokščių padaryti skiriamąjį sluoksnį ir užlenkti jį ant sienų.

Juodgrindės su grindų šildymo sistema. Šildymo instaliacija turi būti patikrinta ir pritvirtinta, vandens šildymo atveju vamzdžius būtina pripildyti vandens. Besiūles grindis rekomenduojama kloti vienu sluoksniu (kai šildymo instaliacija yra stabiliai pritvirtinta).

Darbo metu būtina laikytis techninio projekto reikalavimų ir šildymo instaliacijos gamintojo nurodymų.

Kompensacijos

Liejinį atskirti ATLAS KOMPENSACINIU PROFILIU nuo sienų ir kitų elementų, esančių liejimo zonoje. Darbinių laukų dydis neturėtų viršyti 35 m². Jeigu laukai didesni, naudoti tarpines kompensacijas. Kai darbinių laukų kraštų santykis yra didesnis nei 2:1, naudoti sutraukiamąsias kompensacijas. Sutraukiamąsias kompensacijas būtina įrengti apie laikančiuosius stulpus ir patalpų slenksčius. Esamas pagrindo konstrukcines kompensacijas būtina perkelti į liejinio sluoksnį.

Skiedinio paruošimas

maišo turinį suberti į indą su vandeniu (proporcijos pateikiamos Techninių duomenų lape) ir maišyti, kol gaunama vientisa masė. Maišyti maišikliu. Masė tinkama naudoti iš karto, kai tik išmaišoma, ir savo savybes išsaugoja apie 30 minučių.

Jeigu planuojame klijuoti plyteles po 2 dienų, tada reikia:- mišinys turi būti paruoštas, proporcijos vanduo/sausas mišinys 1,75 l/25 kg),- išlyginamasis sluoksnis turi būti ne didesnis kaip 4 cm.

 Kontaktinio sluoksnio klojimas

Kontaktinį sluoksnį kloti ant paruošto ir vandeniu suvilgyto pagrindo. Masę paruošti pagal techninių duomenų lapuose pateikiamas proporcijas. Masės konsistencija yra skysta ir galima ją tepti teptuku. Masę stipriai įtrinti į pagrindą. Kai kontaktinis sluoksnis išdžiūsta, prieš klojant pagrindinį sluoksnį, būtina ją iš naujo paruošti. Kontaktinio sluoksnio proporcijos: 10kg Postar 20 + 0,5 l vandens + 1 kg elastines emulsijos

Masės liejimas

visus darbus atlikti pagal grindų darbų technologiją. Kad juodgrindžių ar viršutinio grindų sluoksnio paviršius būtų lygus, reikėtų naudoti medines ar metalines lentjuostes. Lentjuostes kloti taip, kad liejinio storis atitiktų numatytą dydį ir nė vienoje vietoje nebūtų plonesnis nei minimalus storis, numatytas kiekvienai konstrukcinei struktūrai (sujungta su pagrindu, ant skiriamojo sluoksnio, plūdrusis). Masei tankinti ir tiksliau jai paskirstyti taikyti vibravimą lentjuostėmis arba plūkimą glaistykle. Skiedinio perteklių nubraukti lentjuostėmis vingiuotais judesiais. Prieš pradedant darbus liejimo lauke būtina pažymėti būsimą pagrindo storį. Tai galima padaryti naudojant gulsčiuką ir kilnojamuosius aukščio žymeklius. Paruoštą masę pilti tolygiai iki nustatyto aukščio, vengti tuščių vietų.

Juodgrindžių džiūvimas ir priežiūra

Išlietas juodgrindes būtina saugoti, kad pernelyg greitai nedžiūtų, nuo tiesioginių saulės spindulių, mažos drėgmės oro ir skersvėjų. Norint užtikrinti geras skiedinio rišimo sąlygas šviežiai išlietą paviršių galima drėkinti vandeniu arba uždengti plėvele. Tinkama priežiūra padidina atsparumą, pailgina rišimo trukmę ir džiūvimo procesą. Liejinio džiūvimo trukmė priklauso nuo sluoksnio storio ir patalpoje vyraujančių šilumos ir drėgmės sąlygų. Liejinį galima naudoti (juo vaikščioti) maždaug po 24 valandų, o apkrovos gali būti taikomos maždaug po 14 dienų.

Apdailos darbai

Apdailos darbus, atsižvelgiant į brendimo sąlygas, drėgmę, dangos rūšį ir laidumą, galima pradėti vidutiniškai po 2 dienų plytelių atveju, o PVC dangų atveju – visiškai išdžiuvus. Jeigu kyla abejonių dėl likutinės drėgmės kiekio juodgrindėse, būtina atlikti atitinkamus matavimus. Neturėtų viršyti 3 %, kai klojamos keraminės plytelės, 2 % – kai liejama savaime išsilyginanti masė, klojamos garams nelaidžios dangos, pvz., PVC. Prieš pradedant apdailos darbus paviršių gruntuoti emulsija ATLAS UNI-GRUNT PLUS.

SĄNAUDOS

Vidutiniškai sunaudojama 20 kg skiedinio 1 m² ir kiekvieniems 10 mm sluoksnio storio.

PAKUOTĖS

Popieriniai maišai po 25 kg.

Padėklas: 1050 kg maišais po 25 kg.

Užduokite klausimą

Registracija nereikalinga

Jeigu neraodote tinkamo atsakymo, užduokite klausimą užpildę formą žemiau.

(nebūtina pildyti)
*(Privalo, kad būtumėte informuoti apie atsakymą)
Path: > > > POSTAR 20, 25 kg, cementinis skiedinys, greitai stingstantis (10-80 mm), Atlas

Atsisiųsti

Priedai

21 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: